Op donderdag 14 september is de verlengde omkasting van de compressorunit afgeleverd. Deze moest verlengd worden, omdat de nieuwe 750 V DC motor die de compressor aandrijft, een stuk langer en dikker is dan de originele 400 V AC motor. Het voordeel van de nieuwe aandrijving is, dat de compressorunit rechtstreeks aan de bovenleiding kan hangen en we geen grote statische omzetter meer nodig hebben (waarvoor geen plaats is onder de A619). Nu de aangepaste omkasting terug is, kunnen we een geschikte plek gaan zoeken voor de unit onder de A619. De omkasting is, net als de casco’s van de A619/A620, gebouwd door de firma P. Peterse Las en Constructie in het Noord-Hollandse Winkel.

Op dezelfde donderdag zijn ook de zonnepanelen op het dak van ons pand in Haarlem geplaatst. Voor het grootste deel zijn we vanaf nu qua elektriciteit selfsupporting en dat scheelt enorm in de energiekosten!

In de tussentijd gaan we gewoon door met het opknappen van ons pand. Het afbranden, schuren, gronden en opnieuw schuren van alle kozijnen en deurportalen is een enorm werk. We hebben ‘maar’ 50 meter gevel om aan te pakken. Dankzij onze vrijwilligers kunnen we de kosten beperken tot elektriciteit, schuurpapier en verf.