De stadstrams in en om Haarlem zijn het onderwerp van het derde boekje van Stichting De Nieuwe Blauwe Tram over het trambedrijf van de NZH. In 64 pagina’s behandelt dit boekje de historie van de diverse bedrijven die in Haarlem tramlijnen hebben geëxploiteerd, te beginnen bij de paardentram in 1878 en eindigend met de opheffing van stadslijn 1 op 31 oktober 1948. Het nieuwe boekje bevat vele foto’s in kleur en zwart-wit, waarvan een groot deel nog nooit eerder is gepubliceerd.

Ondanks het grote aantal pagina’s en de luxere uitgave met een harde rug is de prijs van het boekje gelijk aan die van deel 2 over de Boedapesters.

Het boekje De nieuwe Blauwe Tram – Deel 3 – Stadstrams in en om Haarlem kost 15,95 euro en kan worden gekocht bij diverse boekhandels in Haarlem en omgeving.

U kunt het boekje vanzelfsprekend ook direct bestellen bij Stichting De Nieuwe Blauwe Tram. Maak hiervoor 19,70 euro (boekje plus 3,75 euro porto) over op bankrekening NL42 RABO 0311 260 950 t.n.v. Stichting De Nieuwe Blauwe Tram, onder vermelding van ‘Bestelling boekje Haarlem’ en uw naam- en adresgegevens met postcode en huisnummer. Bestel snel, want de oplage is beperkt!

Van de delen 1 en 2 over de A600’en en de Boedapesters van de NZH is nog een beperkt aantal exemplaren beschikbaar.

Deel 1 over de A600’en kunt u bestellen door overmaking van 16,70 euro (inclusief porto) op bovenstaand bankrekeningnummer. Deel 2 over de Boedapesters is 19,70 (inclusief porto).