Het is zover! Zaterdagmorgen 10 april is het casco van rijtuig A619 aangekomen bij de werkplaats in Haarlem. Een grote vrachtauto van Brouwer Transport leverde de A619 om vijf over elf bij de deur van de werkplaats af. Een dik uur later stond het rijtuig hoog en droog in de loods. Begin mei arriveert ook de A620 in Haarlem. Vrijwilligers van onze stichting gaan dan aan de slag om de beide rijtuigen af te werken tot een rijvaardig tweelingtramstel van de NZH.

Het rijtuig was al geheel geschilderd in de bekende blauw-grijze tinten van de Blauwe Tram. Na de montage bij Peterse Las en Constructie ging het rijtuig hiervoor naar de firma Castricum, eveneens in Winkel, die het rijtuig gedeeltelijk van een beschermende zinklaag voorzag en vervolgens afwerkte met primer en lak. Het moet gezegd, het rijtuig ziet er nu al schitterend uit!

Na het afladen stond de A619 op twee rolbokken en werd door enkele stoere kerels onder het motto “Douwen die Blauwe” de loods ingeduwd.

De komst van de A619 naar Haarlem heeft veel publiciteit opgeleverd. Voorzitter Wim Beukenkamp heeft reporters van onder andere SBS6 Hart van Nederland, NPO Radio 1 en diverse lokale en regionale omroepen te woord gestaan. Bij aankomst in Haarlem werd het rijtuig opgewacht door enkele tientallen belangstellende Blauwe Tram-liefhebbers.

Bekijk hier het tv-item bij Hart van Nederland.

Hieronder enkele foto’s die een impressie geven van de aankomst van de A619 in Haarlem.

Aankomst bij de werkplaats in Haarlem.

“Bouwen die Blauwe”!

Het prachtig geschilderde casco van de A619.

De A610 in de takels.

Gedraaid recht voor de loods.

“Douwen die Blauwe”!

Voorzitter Wim Beukenkamp als eerste reiziger.

De voorzitter is de afgelopen dagen vaak geïnterviewd!

SBS6 Hart van Nederland op bezoek bij Peterse in Winkel op 9 april.

Actie-shot op de dak van de A620.