Het casco van rijtuig A619 is bijna gereed. Medio maart gaat het van constructiebedrijf Peterse naar het collega-bedrijf Castricum Repair, eveneens in Winkel (NH) om te worden gestraald, geconserveerd en geschilderd. Hierna begint het werk aan de A620, die waarschijnlijk medio april gereed is. Als het goed is, staan beide rijtuigen begin mei in de werkplaats in Haarlem voor afbouw. We geven hier natuurlijk de nodige ruchtbaarheid aan!
Inmiddels wordt aan andere delen van de twee rijtuigen doorgewerkt. Onze timmerman Kees van Egmond bouwt in hoog tempo de houten een- en tweezitsbanken, waarvan alle zichtbare delen uit echt teakhout zijn gemaakt.
Op de achtergrond zijn de vrijwilligers van de Stichting natuurlijk bezig met de verdere afbouw van het tweeling-tramstel. Want er moeten natuurlijk nog draaistellen onder, en de elektrische installatie en het remwerk moeten worden gebouwd en gemonteerd. Kortom, er is nog voldoende te doen!
Als u de reconstructie van de A619/A620 wilt steunen, kunt u natuurlijk altijd donateur worden. Daarover vindt u hier meer informatie.

De A619, compleet met de karakteristieke daklijst / regengoot / tochtstrip.

Kijkje in het rijtuig vanaf de geleding.

Kees van Egmond toon het frame van een eenzitsbank.
Links staan ook onderdelen van tweezitsbanken klaar.