De boekenreeks van Stichting De Nieuwe Blauwe Tram is uitgebreid met een nieuw boekje over de stadstrams in Leiden. Deze nieuwe uitgave beschrijft de historie van de stadstramlijn van de NZH en het stadsgedeelte van de interlokale tramlijn Den Haag – Leiden van de HTM. De historie van de stadslijn begint met de paardentram in 1879. In 1911 wordt de stadstramlijn geëlektrificeerd en vanaf 1924 is er sprake van de Blauwe Tram. In 1925 verlengt de HTM zijn interlokale tram van Den Haag via Wassenaar naar het eindpunt aan de Haarlemmerstraat bij de Haven.

Het nieuwe boekje telt 44 pagina’s met veel niet eerder gepubliceerde foto’s in zwart-wit en kleur, inclusief een kaartje van het lijnennet en afbeeldingen van vervoerbewijzen.

Het boekje De nieuwe Blauwe Tram – Deel 4 – Stadstrams in en om Leiden kost 15,95 euro en kan worden gekocht bij diverse boekhandels in Leiden en omgeving of direct in onze webwinkel.

LET OP: bestellingen worden vanaf 24 maart 2022 verzonden!

U kunt het boekje vanzelfsprekend ook direct bestellen bij Stichting De Nieuwe Blauwe Tram. Maak hiervoor 19,70 euro (boekje plus 3,75 euro porto) over op bankrekening NL42 RABO 0311 260 950 t.n.v. Stichting De Nieuwe Blauwe Tram, onder vermelding van ‘Bestelling boekje Leiden’ en uw naam- en adresgegevens met postcode en huisnummer. Bestel snel, want de oplage is beperkt!

Van eerdere delen uit de boekenreeks is nog een beperkt aantal exemplaren beschikbaar – kijk hiervoor in onze webwinkel.